עורך דין המכון הרפואי - המרב"ד
עורך דין המכון הרפואי ואי התאמה אישיותית
המכון הרפואי החליט לא לחדש את רישיון הנהיגה שלכם? המכון הרפואי התלה לכם את רישיון הנהיגה או חלק מדרגות הרישוי? – ניתן להילחם בהחלטה זו ולדאוג לכך שרישיון הנהיגה יחזור אליכם!
תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד או כפי שמכונה ע"י אנשים רבים – "מכון הארבעה") הנו לבצע בדיקות רפואיות, לבדוק את כשירותו של הנבדק ולבחון את התאמתו לקבלת רישיון נהיגה או לשנות את דרגת רישיון הנהיגה שברשותו.
לאחר שהבדיקות מסתיימות ומגבשים המלצה – המלצת המכון נשלחת למשרד הרישוי אשר מעדכן את הנבדק באשר לתוצאה.
למכון הרפואי לבטיחות בדרכים סמכות לפסול רישיון נהיגה או לא להעניק רישיון נהיגה כלל.
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ובקיצור- המרבד. המרבד הנו גוף בעל סמכות רפואית – מנהלית ולו 2 שלוחות.
השלוחה הראשונה ממוקמת בעיר תל אביב – בדרך מנחם בגין 116 בתל אביב.
טלפון: 03-5634702
מענה טלפוני אנושי : א- ה, 18:00 –8:00 וביום ו בשעות 8:00-13:00
קבלת קהל: ימי שלישי בלבד
שעות קבלה: 12:00-14:00
השלוחה השנייה ממוקמת בעיר חיפה, רחוב פל-ים 15 א' קומה 20 , קריית הממשלה חיפה.
טלפון: 04-8699555
מענה טלפוני אנושי : א- ה, 18:00 – 8:00 וביום ו בשעות 8:00-13:00
קבלת קהל: ימי חמישי בלבד
שעות קבלה: 08:00-10:00
הבדיקות אשר נערכות במרב"ד כוללות, בין היתר, בדיקות כשירות פיזית ונפשית, מבחני אישיות, שיחה עם פסיכולוג ו/או פסיכיאטר, שיחה עם נרקולוג, בדיקת סמים, בדיקות ראיה ועוד.
לאחר הבדיקה, המרב"ד מעביר למשרד הרישוי את החלטתו כהמלצה.
-
אנשים אשר יופנו לבדיקת כשירות ע"י המרבד הנם:
- מבקשי רישיון נהיגה לרכב ציבורי ו/או משא כבד
- נהג אשר ריצה פסילת רישיון נהיגה לתקופה העולה על שנה
- נהג חדש אשר ריצה פסילת רישיון נהיגה לתקופה העולה על 3 חודשים
- נהגים אשר דווחו ע"י משטרת ישראל על מעורבות בתאונת דרכים
- נהגים אשר דווחו ע"י בית המשפט
- נהגים אשר השתמשו ו/או הורשעו בעבירת סמים ו/או אלכוהול
- נהגים אשר יצאו מהצבא על פרופיל נפשי - פרופיל 21 / פרופיל 24
- נהגים אשר רופא דיווח על מצבם הרפואי
- צבירת 72 נקודות רישוי
- נהג או אדם אשר מבקש לקבל רישיון נהיגה והנו בעל בעיות בריאותיות (אפילפסיה וכד')
- נהגים המופנים בשל גילם (קשישים)
- נכים המדווחים ע"י המוסד לביטוח לאומי
ככלל המכון הרפואי מקבל מידע אודות נהגים מבתי המשפט, משרד הרישוי, משטרת ישראל, צה"ל, הביטוח הלאומי וכן מרופאים אשר מדווחים על מצב הרפואי.
עורך דין המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
עורך דין המכון הרפואי מתמחה בתחום דיני התעבורה ככלל ובתחום המכון הרפואי וועדת הערר בפרט!
לא די בלשכור את שירותיו של עורך דין תעבורה אלא יש צורך בעורך דין תעבורה המכון הרפואי לבטיחות בדרכים – כאמור מדובר בתחום ספציפי בעולם דיני התעבורה ועורך דין המכון הרפואי מכיר ויודע כיצד לפעול על מנת לבטל או לשנות את החלטת המכון הרפואי כך שהלקוח יקבל את רישיון הנהיגה בחזרה!
עורך דין המכון הרפואי באשדוד – תפקידו של המכון לבטיחות בדרכים (המרב"ד) הנו לבצע בדיקות רפואיות, לבדוק את כשירותו של אדם ולבחון את התאמתו של הנבדק לקבלת רישיון נהיגה או שינוי דרגת רישיון הנהיגה.
שלילה המכון הרפואי – המכון הרפואי פסל או התלה את רישיון הנהיגה שלכם? עליכם ליצור קשר עם המכון הרפואי עורך דין אשר יפעל לביטול הגזירה ולהחזרת רישיון הנהיגה שלכם!
המכון הרפואי עו"ד – חשוב שיכיר את דרכי ונוהלי ועדת הערר – הועדה שבאמצעותה ניתן להחזיר את רישיון הנהיגה.
עו"ד המכון הרפואי – עורך דין תעבורה והמכון הרפואי אדיר כהן – עורך הדין שידאג לכם לרישיון נהיגה!
למכון הרפואי לבטיחות בדרכים יש סמכות להתערב בכל דרגות רישיון הנהיגה. דוגמא לצורך ההסבר – יוסי אוחז ברישיון נהיגה לדרגת אופנוע עד 54 כ"ס ורוצה לשדרג את רישיון נהיגתו לאופנוע שאינו מוגבל. אם ויגיע למכון הרפואי הרי שקיים סיכון שהמרב"ד יפסול ליוסי את רישיון הנהיגה שכבר יש לו (אופנוע עד 54 כ"ס) וגם את רישיון נהיגת הרכב ולמעשה יכול ועשוי לפסול כל דרגת רישוי שיש ברשותו של יוסי.
יודגש שפסילת דרגות רישוי קיימות מתבצעת בזהירות ורק כאשר מצבו הרפואי ו/או הנפשי של הנהג מצביעים על מסוכנות.
אם המרבד פסל את רישיון הנהיגה ולא הוגש ערר הרי שיהיה ניתן לגשת לבדיקה נוספת במרב"ד, לכל הפחות, כעבור שנה ממועד ההחלטה.
החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים חייבת להיות מנומקת ומבוססת על חוות הדעת של הרופאים אשר בדקו את האדם.
על החלטת המרבד ניתן להגיש ערר, תוך פרק זמן של לא יאוחר מ- 30 יום. הערר נידון בפני ועדה הכוללת הרכב של שלושה רופאים אשר יושבים בבית החולים שיבא שבתל השומר. כמובן שרצוי להגיש את הערר בליווי עורך דין מומחה במכון הרפואי אשר יוכל לפנות הן לועדת הערר והן למכון הרפואי וכן להציג בפני הרכב הרופאים חוות דעת חיובית.
מה קורה עם ועדת הערר על המכון הרפואי דחתה את הבקשה שלי להחזיר את רישיון הנהיגה?
אם ועדת הערר דוחה את הערר הרי שזהו לא סוף פסוק. ניתן להגיש ערעור מנהלי לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים.
יודגש שערעור זה יעסוק אך ורק בסוגיות משפטיות ומנהליות ולא יעסוק בחוות הדעת של אנשי המכון הרפואי.
מטרתו של המכון הרפואי הנה לזהות נהגים עם פוטנציאל גבוה להיות אחראי לגרימתה של תאונת דרכים. על הנהג לעבור מספר בדיקות כשירות רפואיות, פיזיות ונפשיות ואף במקרים מסויימים הנהג ישלח לבדיקות נוספות במכונים ספצייפים. עם קבלת כל החוות הדעת הנדרשות יקבל המכון הרפואי את החלטתו.
הבדיקות במכון בוחנות, לרוב, את מצבו נפשי של הנהג והאם הנו נהג בסיכון ומשכך, כאמור, חובה להתייעץ עם עורך דין המכון הרפואי – עו"ד הבקיא בתחום התעבורה ככלל והמכון הרפואי בפרט וזאת לצורך הכנה מיטבית.
כפי שנכתב לעיל, המכון הרפואי לא נותן את תשובתו באופן מיידי אלא מעבירה למשרד הרישוי. עם קבלת החלטת המכון הרפואי, משרד הרישוי ישלח לנהג זימון לשימוע. הנטייה לחשוב שבשימוע יהיה ניתן לשכנע את פקיד הרישוי להשאיר את רישיון הנהיגה אינה נכונה! מדובר בהלך פורמלי לחלוטין ומשרד הרישוי נוטה לקבל את החלטת המכון באופן גורף!
כאמור, מי שרישיון נהיגתו נפסל ע"י המכון הרפואי ייאלץ להמתין לכל הפחות שנה ורק אז יוכל להגיש את הבקשה מחדש.
יודגש כי האחריות להגשת הבקשה המחודשת הנה של הנהג וכי משרד הרישוי ו/או המכון הרפואי אינם יוזמים בדיקות למי שבקשתו נדחתה.
משרדנו עוסק בדיני התעבורה עם התמחות בלעדית בסיוע לנבדקים אשר רישיון הנהיגה שלהם נפסל או הותלה ע"י המכון הרפואי ומשרד הרישוי.
לאור שרוב רובן של השאלות חוזרות על עצמן מצאנו לנכון לקבץ את עיקרי השאלות והתשובות בעניין המכון הרפואי
- לאחר שנבדקתי במכון הרפואי קיבלתי הודעה ממשרד הרישוי כי נקבע מועד לטיעון טענות ושם יוחלט האם אני אקבל או לא את רישיון הנהיגה. האם יש לי סיכוי? האם כדי לי להקדים את המועד?
- משרד הרישוי מחוייב לזמנך לטיעון טעות בטרם מקבל את החלטתו אולם לרוב מדובר בהליך פורמאלי בלבד וסביר להניח כי משרד הרישוי יקבל את המלצת המכון הרפואי. בהנחה ואתה עדיין אוחז ברישיון נהיגה הרי שאין כל תועלת בהקדמת מועד טיעון הטענות שכן ברוב רובם של המקרים רישיון הנהיגה ילקח במועד זה.
- אילו בדיקות המכון הרפואי עלול לדרוש ממני לעבור?
- הבדיקות אשר המכון הרפואי מבצע הנו בדיקות רפואיות, פיזיות ונפשיות אשר כוללות, בין היתר, מבחני אישיות, שיחות עם פיסכולוג ופסיכיאטר, נרוקולוג ובדיקות נוספות - ככל שהמכון הרפואי ימצא לנכון לבצעם. כמו כן, המכון הרפואי רשאי לדרוש מהנבדק להביא עימו מסמכים רפואים נוספים.
- המכון הרפואי החליט לא לחדש את רישיון הנהיגה שלכם? המכון הרפואי התלה לכם את רישיון הנהיגה או חלק מדרגות הרישוי? – ניתן להילחם בהחלטה זו ולדאוג לכך שרישיון הנהיגה יחזור אליכם!
- האם המכון הרפואי יכול לדרוש ממני בדיקת שתן לזיהוי סמים?
- בהחלט! המכון הרפואי לבטיחות בדרכים יכול ועלול לדרוש מהנבדק לבצע בדיקת שתן לזיהוי סמים ואלכוהול אולם חשוב לשים לב כי בדיקות מסוג זה אינן מבוצעות במרב"ד אלא הנבדק יידרש לבצען במרכז חיצוני אשר עובד עם המכון הרפואי וכי מועד ביצוע הבדיקה יהיה קרוב למועד דרישתה!
- המכון הרפואי פסל לי את הרישיון בגלל "אי התאמה אישיותית". מה זה אומר?
- מדובר בסעיף סל אשר המכון הרפואי עושה בו שימוש לצורך פסילת או התליית רישיון הנהיגה בשל סיבות רפואיות ו/או נפשיות ו/או קוגניטיביות ו/או התנהגותיות. כדי להבין את הסיבה האמיתית להחלטה של אי כשירות בגין "אי התאמה אישיותית" עליך לפנות לעורך דין המתמחה בדיני תעבורה ככלל ובתחום המכון הרפואי בפרט!
- האם המכון הרפואי יכול לקחת לי את רישיון הנהיגה כתוצאה מהיותי חולה בסוכרת?
- בהנחה ומחלת הסוכרת מאוזנת הרי שאין למכון הרפואי סיבה להתלות את רישיון הנהיגה. אולם, אם והסוכרת לא מאוזנת (ככלל האיזון נמדד ע"י בדיקות HbA1c אשר נועדה ליתן אינדקציה לרמות הסוכר בדם במהלך שלושת החודשים שלפני ביצוע הבדיקה) הרי שייתכן והמכון הרפואי יתלה את רישיון הנהיגה של הסוכרתי. ערכי HbA1c תקינים הנם מתחת לרמה של 7 וזוהי רמה אשר נחשבת לתקינה בהסתמך על איגוד הסוכרת האמריקאי אשר אומצה בישראל. כמובן שיש משקל רב למספר מקרי ההיפוגלקמיה (רמת סוכר נמוכה) שהתחרשו אצל הסוכרתי וכן מספר מקרי ההיפרגלקמיה (רמת סוכר גבוהה), שכן ברמות אלו היכולת לנהוג ברכב פוחתת בצורה משמעותית.
- המכון הרפואי החליט לא לחדש את רישיון הנהיגה שלכם? המכון הרפואי התלה לכם את רישיון הנהיגה או חלק מדרגות הרישוי? – ניתן להילחם בהחלטה זו ולדאוג לכך שרישיון הנהיגה יחזור אליכם!
- האם המכון הרפואי יכול לפסול לי את הרישיון כי השתחררתי מהצבא בפרופיל 21?
- בהחלט! צה"ל נוהג להעביר למכון הרפואי לבטיחות בדרכים מידע אודות חיילים אשר קיבלו פטור בשל מצבם הנפשי (פרופיל 21). תפקידו של המרב"ד לוודא שהאדם כשיר לנהיגה (בחינה נפשית ובריאותית) ולכן אם צה"ל מדווח אודות לקות נפשית הרי שמחובתו של המרב"ד לבדוק אותו. כידוע, חיילים רבים בוחרים לפעול בדרך של הורדת הפרופיל למצב של פטור נפשי וזאת על מנת להשתחרר מהשירות הצבאי אולם הדבר עשוי להיות בעוכרם שכן המכון הרפואי עלול להתלות את רישיון נהיגתם!
- מכון הארבעה שלל לי את רישיון הנהיגה, מה עלי לעשות?
- במקרה זה יש להגיש הודעת ערר בהקדם האפשרי. הערר נידון בפני ועדה הכוללת הרכב של שלושה רופאים אשר יושבים בבית החולים שיבא שבתל השומר. כמובן שרצוי להגיש את הערר בליווי עורך דין תעבורה אשר יוכל לפנות הן לועדת הערר והן למכון הרפואי וכן להציג בפני הרכב הרופאים חוות דעת חיובית.
- אני רוצה להגדיל את דרגת רישיון הנהיגה- האם יש סיכוי שהמכון הרפואי יפסול לי את דרגת הרישוי שכרגע יש לי?
- על אף שהדרישה בוצעה ביוזמתך הרי שהדבר אפשרי. ייתכן מקרה בו אדם, לצורך העניין, האוחז ברישיון נהיגה לרכב פרטי (דרגת רישוי B) ולאופנוע עד 14.6 כ"ס (דרגת רישוי A2, בעבר- אופנועי 125 סמ"ק) ויבקש להרחיב את דרגת הרישוי לאופנוע לדרגת רישוי A1 (עד 47.46 כ"ס, בעבר עד 500 סמ"ק). במקרה זה, אם ובמרב"ד יסברו כי מצבו של הנבדק השתנה לרעה עלולים לא רק שלא לאשר את דרגת האופנוע המבוקשת אלא גם לפסול את דרגות הרישוי שברשותו- במקרה זה- גם את דרגת רישוי של הרכב הפרטי וגם את דרגת רישוי האופנוע!
- האם משרד הרישוי יכול להחליט על פסילת רישיון הנהיגה שלי בלי להודיע לי?
- ממש לא! חובה על משרד הרישוי לזמן את הנהג לטעון את טענותיו טרם ההחלטה. אולם, המדובר בהליך פורמאלי שכן ככלל משרד הרישוי מאמץ על המלצת המכון הרפואי ולא נוהג לסטות ממנה.
- אם משרד הרישוי זימן אותי לטיעון טענות והבנתי שהסיכוי שלי לבטל את רוע הגזרה הנו נמוך מאוד. האם כדאי לי לא להתייצב?
- במקרה שנהג לא מתייצב להליך טיעון טענות הרי שמשרד הרישוי רשאי להחליט על פסילת רישיון הנהיגה בהעדר הנהג ומבלי להתייחס לטענותיו.
- המכון הרפואי החליט לא לחדש את רישיון הנהיגה שלכם? המכון הרפואי התלה לכם את רישיון הנהיגה או חלק מדרגות הרישוי? – ניתן להילחם בהחלטה זו ולדאוג לכך שרישיון הנהיגה יחזור אליכם!
- אני חולה באפילפסיה וקיבלתי זימון למכון הרפואי. זה אומר שיקחו לי את הרישיון?
- לא בטוח! כאשר המרבד מקבל דיווח כי אדם חולה באפילפסיה ואותו אדם אוחז ברישיון נהיגה הוא יוזמן לבדיקות כשירות באופן אוטומטי ואין הדבר אומר כי המכון הרפואי יחליט לפסול את רישיון הנהיגה שכן כל מקרה נבדק באופן פרטני בהתאם לנסיבות האירוע ומצבו הרפואי של הנהג. יודגש כי על רופא חלה חובת דיווח כאשר אדם לוקה בבעיה רפואית אשר עלולה להשפיע על נהיגתו – מחלת האפילפסיה היא אחת מהבעיות הרפואיות שעליהן קיימת חובת דיווח!
- הגשתי ערר וחלף זמן רב וטרם קיבלתי תשובה. מה זה אומר?
- לצורך העברת החלטות וזימונים, הן המכון הרפואי והן משרד הרישוי עושים שימוש בדואר ישראל ולכן לעיתים התהליך מתארך. לשאלתך – מה הדבר אומר? הרי לא ניתן להסיק מכך דבר לגבי תוצאת ההליך! כמובן שאם פעלתם לבדכם ואתם נתקלים בקשיים הרי שאתם מוזמנים ליצור קשר עם משרדי לצורך קידום ההליכים במכון הרפואי.
- עברתי אשפוז פסיכאטרי ואני רוצה להוציא רישיון נהיגה. איך אני עושה זאת?
- במקרה שכזה יש לבצע הוצאת רישיון רגיל הכולל מילוי הטופס הירוק על ידך ועל ידי רופא המשפחה. רופא המשפחה יסמן כי עברת אשפוז פסיכאטרי וכתוצאה מכך אתה תזומן למכון הרפואי לבדיקה אצל פסיכאטר שיבדוק את כשירותך לנהוג.
עורך דין המכון הרפואי מומחה בתחום זה ויוכל לדאוג לכך שוועדת הערר תהפוך את החלטת המכון הרפואי ותאפשר הוצאת רישיון נהיגה כמתואר לעיל.
עורך דין המכון הרפואי | עורך דין תעבורה והמכון הרפואי | עו"ד המכון הרפואי | עו"ד תעבורה והמכון הרפואי | עורך דין תעבורה והמכון הרפואי באשדוד| עורך דין המכון הרפואי באשדוד | עורך דין תעבורה באשדוד | עו"ד תעבורה באשדוד | עורך דין המכון לביטחות בדרכים | עו"ד המכון לביטחות בדרכים | עורך דין המכון לביטחות בדרכים באשדוד | עורך דין המכון הרפואי בבאר שבע | עורך דין המכון הרפואי אשדוד | עורך דין המכון הרפואי בש | עורך דין המכון הרפואי רחובות | עורך דין המכון הרפואי אשקלון | עורך דין המכון הרפואי ראשון לציון | עורך דין המכון הרפואי ראשלצ | עורך דין המכון הרפואי פתח תקווה | עורך דין המכון הרפואי מומלץ | עורך דין המכון הרפואי אשדוד |