ייעוץ לפני חקירה במשטרה

ייעוץ לפני חקירה בתעבורה

חקירה במשטרה – למעשה כל אדם, נורמטיבי ככל שיהיה, עלול למצוא את עצמו בחדר החקירות, נחקר תחת אזהרה בגין עבירה שביצע.

ייתכן ומדובר בעבירה של גרימת תאונת דרכים, נהיגה בשכרות, נהיגה תחת השפעת סם, עבירה של נהיגה במהירות העולה על המותר, התרת נהיגה, נהיגה בזמן פסילה, תאונת פגע וברח ועוד.

ייצוג נחקר בעבירת תעבורה הנו חלק בלתי נפרד מעבודתו של עורך דין תעבורה שכן זה מתמחה בעבירות תעבורה – הן בייצוג בבית המשפט והן בשלב המוקדם – שלבי החקירה.

ייעוץ לפני חקירה בדיני תעבורה

הפללה עצמית – האזרח הנורמטיבי, חכם ככל שיהיה לא ידע להתמודד עם הסיטואציה של חקירה משטרתית לבדו. מניסיון העבר עולה כי ישנם חוקרים אשר יורים את החץ ורק אז מסמנים את המטרה. המשמעות היא כי אם לדעתו של החוקר, הנחקר שמולו הוא זה שביצע את העבירה הרי שהחוקר יעשה כל שביכולתו על מנת לגרום לנחקר למעוד בלשונו ולהפליל את עצמו. לפעמים תשובות שנראות לאדם הסביר כ"תשובה הנכונה" הנה למעשה ההפך מכך והיא למעשה תשובה אשר תעזור למשטרה לחזק את חומר הראיות נגדו.

לכן, ייעוץ ראשונה לפני החקירה הנו בגדר חובה ויכול לעשות את ההבדל בין הגשת כתב אישום לבין סגירת התיק. גם במקרה שבכל זאת יוגש כתב אישום הרי שסביר להניח כי הייעוץ הראשוני יקשה על התביעה לבסס את חומר הראיות ברף הגבוה ועשוי לגרום לכך שהוראות החיקוק המיוחסות יקוטלגו ברף הנמוך ובסופו של יום התיק יסתיים בענישה מופחתת.

הייעוץ הראשוני עלול לעשות את ההבדל בין כתב אישום חמור לבין כתב אישום מקל- הפחתה בחומרת כתב האישום והובלה לתוצאה של הסדר טיעון מקל!

ייעוץ משפטי לפני חקירה

להלן מספר זכויות בסיסיות שחשוב לזכור:

  1. הזכות להיוועץ עם עורך דין – אם זומנת לחקירה בתחנת המשטרה מומלץ ליצור קשר עם עו"ד המומחה בתחום דיני התעבורה ולהיפגש עימו על מנת להתכונן היטב לחקירה. זכות זו הנה זכות בסיסית של כל נחקר!
  2. זכות השתיקה – כל אשר נאמר בחקירה מתועד, בכתב, ע"י מכשיר הקלטה או הקלטה חזותית (וידאו) ועשוי לשמש כנגד הנחקר בשלב מאוחר יותר. לנחקר עומדת זכות השתיקה ומתי כדאי להשתמש בה? לצורך העניין במקרה שבו ברור כי למשטרה אין בדל ראיות נגד הנחקר ואם יענה על השאלות למעשה יחזק את החומר נגדו ומשכך הוא עלול להיות מורשע בבית המשפט כאשר אם והיה שומר על זכות השתיקה הרי שככל הנראה היה מזוכה או אף התביעה לא הייתה מגישה נגדו כתב אישום.

חשוב לזכור כי שימוש בזכות השתיקה מחזק את חומר הראיות שיש לתביעה! כך שיש לעשות שימוש בזכות זו במשורה.

  1. לחוקרים אסור להשתמש באמצעים אלימים – הדבר נכון לעבירות תעבורה והן לעבירות פליליות להוציא חקירות שב"כ במקרים של "פצצה מתקתקת".

חל איסור לעשות שימוש באלימות פיזית או נפשית, אי מתן אוכל ושתיה, איומים כגון- "אם לא תודה נעצור את אשתך" וכיוצא באלה.

בסיום החקירה לרוב החוקר מקריא לחשוד את אשר נרשם ומגיש לו את אסופת המסמכים לאישור וחתימה. חשוב לקרוא את כל החקירה בכללותה ולשים לב שמה שנכתב זה אכן מה שנאמר! כמו כן אם יש הערות הרי שיש להסב את תשומת ליבו של החוקר ולבקש ממנו להוסיף את ההערה. היה והחוקר מסרב לעשות זאת אזי ניתן לכתוב במקום המיועד לחתימה כי ביקשתם להוסיף/לשנות את שנכתב החוקר מסרב לכתוב זאת.

ייעוץ לפני חקירה עם עורך דין תעבורה עשוי לסייע לך ולצמצם את הנזק! 

עורך דין תעבורה

המסקנה היא יחידה – לפני חקירה יש לקיים ייעוץ ראשוני עם עורך דין מומחה בתחום התעבורה!

עורך דין ייעוץ לפני חקירה  | עורך דין ייעוץ לפני חקירה במשטרה  | עורך דין תעבורה וייעוץ לפני חקירה  | עו"ד ייעוץ לפני חקירה | עו"ד תעבורה וייעוץ לפני חקירה  | עורך דין תעבורה וייעוץ לפני חקירה באשדוד | עורך דין ייעוץ לפני חקירה באשדוד | עורך דין תעבורה באשדוד | עו"ד תעבורה באשדוד | עורך דין תעבורה בבאר שבע | עורך דין תעבורה ברחובות | עורך דין תעבורה באשקלון | עורך דין תעבורה בראשלצ | עורך דין תעבורה בראשון לציון